grafische opleidingen

en | nl

about

Kennismaking

Wat is InDesign? Hoe is het ontstaan? Wat moet je weten van de grafische sector om met InDesign te kunnen werken? Wat komt er nog bij kijken? We beantwoorden al deze vragen, zodat je een goed inzicht in het programma en de workflow daarrond krijgt.

 

We  overlopen de werkruimte, installeren enkele "panicbuttons" en leren efficiënt te navigeren. We ontleden een bestaand documenten, bekijken hoe dit is opgebouwd en overlopen enkele best-practices.

 

 

Adobe InDesign: Eerste kennismaking

0,5 dag

 95 euro

Wat is het verschil tussen pixels en vectoren? Welk soort foto's gebruik je waar? Hoe kunnen we foto's opslaan, taggen en beoordelen?  We beantwoorden al deze vragen, zodat je een goed inzicht in het programma en de workflow daarrond krijgt.

 

We  organiseren foto's in Adobe Bridge, openen en bewaren foto's in PhotoShop, exporten voor het web en andere applicaties, overlopen de werkruimte en  leren efficiënt te navigeren.

Adobe PhotoShop: Eerste kennismaking

0,5 dag

 95 euro

Wat is het verschil tussen pixels en vectoren? Hoe is een tekening opgebouwd? Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een pad?  We beantwoorden al deze vragen, zodat je een goed inzicht in het programma en de workflow daarrond krijgt.

 

We bekijken enkele voorbeelden en leren efficiënt navigeren. We gaan door de structuur en opbouw van een tekening en leren selecteren op verschillende manieren. We overlopen de eigenschappen van een pad en passen deze aan.

Adobe Illustrator: Eerste kennismaking

0,5 dag

 95 euro

Ontwerpen

Wat is een goede presentie? Hoe schik je je elementen op een pagina?

Waarom laat  de ene presentatie een goede indruk en de andere niet?

In deze opleiding krijg je antwoord op bovenstaande vragen. Aan het einde van de opleiding zal je weten hoe je een presentatie kan beoordelen, weet je hoe goede slide in elkaar zit en hoe je zelf aan de slag kan om een presentatie op te bouwen volgens je huisstijl.

 

We leren je de basisrichtlijnen, geven uitleg over kleur en het gebruik van beelden.

Je krijgt feedback van je mede-deelnemers, zodat je begrijpt hoe anderen op je ontwerpen reageren.

 

Je werkt met Powerpoint maar je heb moeite om een goed presentie te ontwerpen, dan is deze opleiding iets voor jou.

MS Powerpoint: Laat je presentaties eruit springen

1 dag

180 euro

De grafische programma's zijn zeer uitgebreid tegenwoordig. Veel gebruikers willen enkel een bepaald deel leren kennen, zonder onnodige extra's. Daarom werken we met korte opleidingen met een afgelijnd programma.

 

Naast de functionaliteiten van de programma's geven we ook veel uitleg over aanverwante onderwerpen, zoals de basisregels van  ontwerpen, icoontjes maken, het gebruik van afbeeldingen in social media en presentaties, belichting en kleur in foto's, enz.

Om hier voldoende aandacht aan te schenken, hebben we de opleidingen onderverdeeld per leergebied.

 

De moeilijkheidsgraad van de opleiding is weergegeven met sterretjes:

Dit wordt voor jou een eerste kennismaking

Je hebt nog geen ervaring met de Adobe programma's maar wilt  starten met een solide basis.

 

Je hebt al wat ervaring en je wilt verbeteren

Je werkt reeds met de grafische programma's maar zoekt een snellere en efficiëntere aanpak.

 

Je wilt je kennis uitbreiden en mee zijn met de laatste ontwikkelingen

Er zijn veel veranderingen, nieuwe werkmethodes en nieuwe toepassingen in de grafische sector. Met deze opleidingen houden we je op de hoogte.

Bring your own device

 

Wij vragen je je eigen computer met geïnstalleerde software mee te brengen. Indien je nog geen officiële versie hebt staan, kan je de demo versie  downloaden. Deze is 30 dagen geldig. Voor meer info, zie Adobe.

 

Praktische informatie

 

De opleidingen gaan door in Gentbrugge. Klik hier voor meer informatie.

 

De voormiddag loopt van 9u tot 12u15 , de namiddag van 13u15 tot 16u30. Bij een opleiding van een halve dag zijn er koffie, water en frisdranken voorzien. Indien u een opleiding in de voormiddag en namiddag volgt, of een opleiding van een volledige dag, is er een lunch voorzien.

 

Prijzen excl btw, per deelnemer per training.

Een publicatie werkt als de boodschap snel en duidelijk overkomt en als de geadresseerde onmiddellijk de volgende stap onderneemt, de magazine koopt, inschrijft voor het event, surft naar de website, de QR code in scant, enz. We komen tot die stap door de lay-out zo op te bouwen dat we het korte moment dat de geadresseerde aan ons ontwerp besteedt zo optimaal mogelijk te gebruiken.

 

We leren je de basis-richtlijnen, geven uitleg over kleur en het gebruik van beelden.

Je krijgt feedback van je mede-deelnemers, zodat je begrijpt hoe andere op je ontwerpen reageren.

 

Je werkt met InDesign of Illustrator maar heb moeite een goede publicatie te ontwerpen, dan is deze opleiding iets voor jou.

Adobe InDesign/Illustrator: Laat je ontwerpen eruit springen

2 dagen

350 euro

Print

Velen krijgen InDesign documenten aangeleverd van agentschappen en collega's en moeten tekst aanpassen, beelden vervangen en elementen toevoegen. Eenmaal klaar moet er een PDF geschikt voor de drukker of printer gemaakt worden.

 

In deze opleiding overlopen we al deze stappen. Indien je wilt, mag je je eigen documenten meebrengen om op te werken.

 

 

Adobe InDesign: Een bestaand document aanpassen

0,5 dag

 95 euro

De meest efficiënte manier om te werken in Adobe InDesign is door te starten vanaf je eigen template. Als je een nieuw document opent, vertrek je van het standaard InDesign template, met enkele standaard kleuren, één enkele laag en een paar standaard alinea- en object-stijlen. Je moet hierdoor telkens dezelfde handelingen opnieuw uitvoeren, huisstijl-kleur aanmaken, tekst-taal instellen, lettertype kiezen, paginanummer plaatsen, enz.

 

In deze opleiding maken we samen een template in je huisstijl met daarin je kleuren, stijlen en basispagina’s met verschillende afmetingen. We creëren enkele huisstijl-elementen die we in je bibliotheek opslaan.  Om te eindigen doen we de test en maken een afgewerkt document in een mum van tijd.

Als je je volgende publicatie gaat maken, kan je starten vanaf dit template zodat alles klaar staat. Paginaformaat kiezen, elementen, tekst en beelden plaatsen, stijlen toepassen, klaar!

Adobe InDesign: Een document in je eigen huisstijl aanmaken

1 dag

180 euro

Tekenen

Tegenwoordig is er veel vraag naar icoontjes, om te gebruiken in publicaties, op websites en in apps.

In deze halve dag bekijken we waaraan een goed icoontje moet voldoen en gaan we aan de slag in Illustrator om er zelf te ontwerpen.

 

We raden je aan eerste de kennismaking-module te volgen.

 

Adobe Illustrator: Icoontjes maken

0,5 dag

 95 euro

De pen is een van de oudste gereedschappen in Illustrator, InDesign en PhotoShop, een van de meest veelzijdige maar ook een van de moeilijkste om aan te leren.

 

In deze opleiding leer je met de pen tekenen zodat je in Illustrator, InDesign en PhotoShop elk soort pad kunt gaan maken op de meest efficiënte manier.

 

Adobe Illustrator/PhotoShop/Indesign: Pen tekenen

1 dag

180 euro

Beeldbewerking

Je neemt foto's en wilt deze delen. Je wilt ze op social media plaatsen, gebruiken in een presentatie en misschien zelfs in je print-publicaties.

 

In deze opleiding gaan we door de basishandelingen die je uitvoert om je foto's te optimaliseren en exporten, zoals uitsnijden, schalen, op een transparante achtergrond plaatsen en in een eenvoudige banner zetten.

 

Adobe PhotoShop: Basishandelingen

10,5 dag

 95 euro

We zien elke dag beelden die uit verschillende lagen bestaan en die in PhotoShop in elkaar verwerkt zijn. De beste zijn diegene waarvan we dit niet eens beseffen.

 

In deze opleiding gaan we werken met maskers, lagen, transparantie-modus en filters om de beste effecten en de mooiste beelden te creëren.

 

 

Adobe PhotoShop: Beeldcomposities maken

1 dag

 180 euro

In deze opleidingen gaan we “Photoshoppen”. Dit werkwoord wordt gebruikt voor foto’s die door manipulatie in PhotoShop verbeterd zijn. Rimpels zijn verwijderd, plooien glad gestreken, elementen op de voorgrond gebracht, achtergronden vervaagt, enz.

 

Als je wilt, mag je je eigen foto’s meebrengen om op te oefenen.

 

 

Adobe PhotoShop: Reclame fotografie

1 dag

 180 euro

Digital publishing

We hebben allemaal gehoord dat papier gaat verdwijnen en dat we digitaal gaan.

In deze opleiding gaan we kijken wat dit betekent, hoe ver we hiermee staan en wat er op dit moment reeds mogelijk is.

 

Een digitale publicatie is natuurlijk veel meer dan een papieren publicatie op het scherm. We kunnen de digitale publicatie verrijken met video, geluid en animatie. Nog belangrijker is dat we publicaties interactief kunnen maken, zodat de gebruiker mee de inhoud kan bepalen.

 

Bij elke nieuwe toevoeging kijken we welk formaat dit ondersteunt zodat we een werkende digitale publicatie kunnen afleveren.

Adobe InDesign: Digital publishing

2 dagen

350 euro

Adobe heeft Fuse gelanceerd, een programma om een 3D-karakter te ontwikkelen.

 

In deze opleiding maak je kennis met dit gebruiksvriendelijke programma, zoomen we in op de finesse van een gezicht, voegen we details toe aan lijf en kledij en exporteren we de 3D creatie naar PhotoShop en Maximo.

Adobe Fuse: Ontwerp een 3D karakter

0,5 dag

95 euro

New

Informer, Hoorndriesstraat 63, 9820 Merelbeke, info@informer.be, tel +32 475 65 63 00, BTW BE 0466.915.834